Hunvald GyörgyVálasztókerületi felelős

Sokan azt gondolják, Erzsébetváros volt; én inkább azt szeretem hinni: újra lesz! De hogy ez sikerüljön, mindenkinek hozzá kell járulnia a munkához. Egy napot sem szabad elmulasztanunk, anélkül, hogy a nagy feladaton valamit ne lendítsünk.

Eszembe jutnak Széchenyi István szavai. “Hol sok a szó, ott kevés a tett.” Azt gondolom, igaza volt. Polgármesterként is anno így cselekedtem, és ezután is így fogok tenni politikusként!

Boldogok lehetünk, hogy közöttünk legalább a fiatalság jelei megmutatkoznak. Egy új gondolkodás, egy új irány! Kötelességünk annyit tenni, amennyit csak tehetünk, s nem hagyni elrozsdásodni a bennünk rejlő tehetségeket. De nem elég a kezdet, a további tettek fognak csak minket kielégíteni. Kövesse Ön is a példánkat!

Jövőképem

Hiszem és vallom, hogy másoknak segíteni az ember egyik legfontosabb kötelessége. Nem csak azért, mert egy vallásos ember számára (én az vagyok) ez egyértelmű bibliai parancs, hanem mert egész életemben ezt természetesnek tartottam. A politika segítségével, ha azt jól használjuk, nagyon sok emberen lehet segíteni. Azért vagyok politikus, hogy a politikát az emberek szolgálatába állítsam. Hiszem és vallom, hogy a kerületben élőket, akik közül sokan választók is, nem akkor kell megkeresni, amikor választási kampány van. Meg kell tanulnia minden magát komoly politikusnak vallónak, hogy csak akkor számíthat egy választáson a szavazó támogatására, ha békeidőben (kampányidőszakon kívül) is vele van és foglalkozik a gondjaival. Sok rossz történt velem az elmúlt időszakban, de az, hogy nagyon sokan megkeresnek a gondjukkal, azt jelzi, jól gondolom, amit a fentiekben hitvallásomnak fogalmaztam meg.

Eddigi karrierem

  • Amit naivan, fiatalon gondoltam az életről...

    ...valamikor réges régen. Agrármérnökként képzeltem el az életemet és az első diplomám ehhez kötődött. Azután jött a rendszerváltozás és nem így lett. Budapesttől egészen Ausztráliáig, Melbourne -ig jutottam 1990-ben. Bevándorlóként másfél évet töltöttem ott, jó volt, de a szívem hazahúzott és 1992-ben végleg hazajöttem.

  • Sikerek az üzleti életben

    Meglátva, milyen a világ a kapitalizmusban, sok tapasztalattal gyarapodva céget alapítottam, és első politikai indulásomig (1998) több sikeres vállalkozást vezettem. Megválasztásom után az üzleti tevékenységemet abbahagytam.

  • Politikai karrier

    Ausztráliából történt hazatérésem után igen hamar az MSZP Erzsébetvárosi Szervezete elnökségében találtam magam. 1998-tól egészen 2009-ig − többször újraválasztva − az szervezet elnöke voltam. választottak 2016 júliusa óta újra a vezetésemmel készül fel a kerületi szoci csapat a győzelemre! 1998-tól négy éven keresztül alpolgármestere, majd 8 éven keresztül polgármestere voltam Erzsébetvárosnak.