Dr. Kispál TiborVálasztókerületi felelős

Az egyetemi oktatói 30 év és a politikában eltöltött közel 20 év alatt tanári és politikusi hitvallásom egybeforrt: munkámmal ahhoz szeretnék hozzájárulni, hogy az egy főre eső értelmes, boldog emberi élet hányadosa közelítsen az 1-hez. Ez nagy vállalkozás, de ezért csinálom.

Jövőképem

Akkor látom helyesnek politikánk alapjait, hogyha az emberközeli, gyermekközpontú, fiatalos, családalapú és az idősek tiszteletére támaszkodik. Az erzsébetvárosi polgárokkal folytatott beszélgetések, véleménycserék alkalmával felmerült a kérdés, hogy mikor érzi magát biztonságban és jól egy család, az állampolgárok. Elmondták, hogy akkor, ha a gyermek reggel biztonságban jut el az iskoláig, és így is tér haza. Ha a fiatalok, a szülők az otthon melegéből tiszta utcákon, kulturált környezetben mennek munkájukat végezni, vállalkozásukban dolgozni, van hol eltölteni a szabadidejüket. Ha Erzsébetvárosban az idősek és a gyermekeiket egyedül nevelő szülők sem maradnak magukra, ha az önkormányzat az itt lakók érdekeit tartja szem előtt és nap mint nap szolgálja.

Eddigi karrierem

 • Elsőként vezettük be az angol nyelvű oktatást

  A Madách gimnáziumi érettségi után agrármérnöki és arab nyelvi diplomával, később megszerzett tudományos fokozattal (PhD) tanítottam a gödöllői Szent István Egyetem Trópusi és Szubtrópusi Tanszékén, jártam be Észak-Afrikát és a Közel-Keletet, sokszor diákokkal együtt. Elsőként vezettük be az országban az angol nyelvű oktatást külföldi diákoknak a mezőgazdaság-tudomány területén.

 • Kutattunk, könyveket írtunk

  12 évig részt vettem a Mezőgazdasági és Környezettudományi Kar vezetésében. Kutattunk, írtunk cikkeket és könyveket, és konferenciákra jártunk kollégáimmal.

 • Állami elismerés

  2008-ban megkaptam a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkereszt kitüntetését. Ma már önálló szakértőként dolgozom.

 • Elnöki pozicióban a pártközösségben

  Évek óta tagja vagyok az MSZP Erzsébetvárosi Szervezete elnökségének, 2012−2014 között elnöke voltam helyi pártközösségünknek.

 • 2002 óta önkormányzati képviselőként

  Szociális és egészségügyi területen, kerületfejlesztési és oktatási területen vállaltam szakmapolitikai szerepet bizottsági elnökként, tanácsnokként vagy bizottsági tagként. Szerepet vállaltam a társasházakat támogató pályázati rendszer folyamatos fejlesztésében, a kerület közterületei, utcái felújítási munkáinak megterveztetésében.