Deák PéterVálasztókerületi felelős

A neveltetésem arra ösztönöz, hogy mindennap tegyek valamit céljaim elérése érdekében.
Egyszer mondták nekem és a mai napig igaz: “Ha megbíznak valamivel, ne azt mondd, miért nem lehet megoldani, és hogy milyen nehéz lesz, hanem azt, hogy hogyan lehetséges!”

A szavak a filozófusok munkaeszközei, nekünk tettekben kell gondolkodnunk.
AZ előrelépéshez ne nézzünk vissza, de emlékezzünk hibáinkra, hogy tanuljunk belőlük!

Jövőképem

Mint a kerület szülötte, lokálpatriótája és a fiatal generáció képviselője, modern szemlélettel tudom megfigyelni a körülöttem zajló világot. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy mai rohanó világunkat ne a múlt által befolyásolt, megsínylett ideológiák mentén szemléljem, hanem fiatalként a jelen problémákra korszerű tettekkel reagáljak, fellépjek a megvalósíthatatlan kampányígéretekkel szemben. Mindannyian emlékszünk a 2002-2010 közötti fejlődő időszakra, mely egyedülálló volt a belvárosi kerületek életében, ugyanis akkor elsősorban az erzsébetvárosi polgárokért dolgoztak megválasztott képviselőink. Hiszem, hogy ez a pozitív tendencia újra visszaköszönhet, amennyiben a bizalmat hozzáértő, jelen világunkat jól értő, feladatközpontú, innovatív és eltökélt erzsébetvárosiak kapják meg. 


Eddigi karrierem

  • Miért döntöttem így?

    Elérkezett életemben az az időszak, amely arra sarkallt, hogy ambícióimat követve tegyek azért a városért, ahol felnőtté válhattam. Eltökélt szándékom, hogy a kerület ismét felvirágozzon és az itt lakók otthonuknak érezzék környezetüket, nem pedig egy turistaközpontnak. Fiatalságomnak köszönhetően teljes erőbedobással vetném bele magam az előttem álló feladatokba, kihívásokba. Célom lenne számos olyan kreatív program kezdeményezése, amely elősegítené a hátrányos helyzetű fiatalok és felnőttek számára a felzárkózást.


  • Elindultam egy úton, amelyen...

    Lassan 10 éve annak, hogy aktív szemlélője vagyok a kerület életének, miután a Fiatal Baloldal erzsébetvárosi alapszervezete megalakulásának meghatározó résztvevőjeként tevékenykedtem. Munkámból kifolyólag napi kapcsolatot ápolok több kerületi vállalkozóval, és rendszeresen szembesülök Erzsébetváros lakóinak igényeivel, szükségleteivel. Eddigi munkám során konstruktív személyiségként sikerült kritikus helyzetben is megtalálnom azokat a megoldási lehetőségeket, amelyek az összes érintett fél számára elfogadhatóak voltak.


  • A feladatok adottak

    Meggyőződésem, hogy a sikeres mindennapokhoz és a nagy változásokhoz apró és hatékony lépesek vezetnek. Ehhez elengedhetetlenek az itt élők építő jellegű kritikái, meglátásai. Nem képezi vita tárgyát a közbiztonság kérdése, a nélkülözhetetlen zöld felületek növelése és ápolása, az utókor megfelelő, illetve magas színvonalú oktatása. Nem tisztem és feladatköröm a nagy politika életét meghatározni, én a kerületben élők helyi érdekeit szeretném hatékonyan képviselni.